Cara Cek Pulsa Hotlink

Fokustoday.com – Belum tahu cara cek pulsa hotlink lewat smartphone? bisa kalian lakukan dengan mudah dengan dua cara yang dibagikan di bawah ini. Simak penjelasan mengenai cara cek pulsa hotlink.

Kaedah menyemak kuota kredit dan internet Maxis terkini pada tahun 2022 adalah agak mudah. Berikut adalah dua cara untuk menyemak penggunaan Maxis terkini. Jom Baca: Cara Cek Nomor Hotlink

Maxis adalah salah satu pengendali mudah alih terbaik di Malaysia. Ramai warga Indonesia (WNI) yang tinggal sementara dan bekerja di Malaysia menggunakan kad Maxis.

Maxis kerap menawarkan pelbagai promosi menarik untuk pelanggan. Terdapat promosi internet, telefon, dan mesej teks. Tidak hairanlah ramai rakyat Malaysia dan Indonesia memilih pengendali sel ini.

Supaya anda dapat menikmati kuota dan kredit Maxis lebih lama, maka anda perlu menyemak kredit dan kuota anda dengan kerap.

Kelebihan Hotlink

Satu kad SIM yang layak menjadi pilihan anda ialah Maxis Hotlink. Maxis menawarkan pelbagai pilihan pakej internet terbaik untuk para pelanggannya. Anda sudah tentu boleh memilih Maxis Hotlink untuk menikmati pakej internet murah di Malaysia.

Anda boleh menikmati internet percuma tanpa henti dengan Maxis Hotlink Red. Stream, snap, dan berkongsi tanpa henti pada semua media sembang dan video anda sepanjang hari dan setiap hari.

Di halaman rasminya, Maxis Hotlink menjemput anda untuk memulakan dengan Facebook berkelajuan tinggi sehingga 10GB PERCUMA setiap bulan apabila anda aktif.

Anda juga boleh menikmati internet berkelajuan tinggi TANPA HENTI PERCUMA pada semua sembang, aplikasi sosial atau video kegemaran anda. Semua yang anda boleh nikmati dengan internet berkelajuan tinggi di rangkaian No.1 4G LTE di Malaysia Maxis Hotlink.

Maxis Hotlink menjadi penyedia operator telekomunikasi yang memudahkan bagi pengguna setia maupun baru. Tanpa kesulitan yang berarti bisa cek pulsa hotlink dari smartphone mengikuti cara ini.

Cara Cek Pulsa Hotlink dengan Cepat Dan Mudah

Cukup dengan smartphone terhubung dengan internet dan siapkan aplikasi My Maxis bisa lakukab cek pulsa hotlink.

Cara Cek Pulsa dengan Tekan Nomor *100*7*1#

cara cek pulsa hotlink dengan Panggilan
cara cek pulsa hotlink dengan Panggilan

Dibawah ini cara cek pulsa hotlink yang pertama.

  • Pertama, siapkan smartphone atau iphone anda lalu masuk ke menu panggilan
  • Kedua, tekan nomor *100*7*1#  menu panggilan
  • Ketiga, akan tampil besaran pulsa yang tersisa anda miliki

Kemudian cara cek pulsa hotlink yang kedua bisa menggunakan aplikasi My Maxis

Cara Cek Pulsa dengan Aplikasi My Maxis

cara cek pulsa hotlink lewat my maxis
cara cek pulsa hotlink lewat my maxis
  • Pertama, persiapkan smartphone anda pastikan sudah terhubung ke jaringan internet
  • Kedua, bagi yang belum ada aplikasi My Maxis silahkan download terbeih dahulu di playstore untuk android
  • Ketiga, Login dalam aplikasi My Maxis
  • Keempat, silahkan tinggal ikuti langkah selanjutnya.

Demikian mengenai dua cara cek pulsa hotlink mudah dan cepat dari smartphone anda, semoga membantu dan bermanfaat tentunya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top